Am tot citit in ultima perioada despre orezul negru si benefiicle sale (intareste sistemul osos, energizeaza organismul, contine antioxidanti
naturali, previne afectiunile cardiace, reduce nivelul colesterolului)
incat am hotarat sa cumpar o punga si sa-l incerc.
Ei bine l-am cumparat si dupa vreo 2 saptamani de stat in dulap si privindu-l in fiecare zi cu gandul "lasa ca-l fac maine, sau mai bine poimanine, sau si mai bine in weekend" iata ca a venit si vremea lui.
Ei bine l-am cumparat si dupa vreo 2 saptamani de stat in dulap si privindu-l in fiecare zi cu gandul "lasa ca-l fac maine, sau mai bine poimanine, sau si mai bine in weekend" iata ca a venit si vremea lui.
Ei bine, orezul negru nu e chiar negru. Adica e negru in punga, dar dupa ce-l gatesti e mai degraba purpuriu.
Ingrediente:
1 cana orez negru (inmuiat o ora)
2 cani apa
1 ceapa
2 dovlecei
2 rosii
ulei de masline
sare, piper
Modul de preparare:
1. Orezul spalat bine se pune la fiert in apa cu sare 45 minute.
2. Spalam si taiem cubulete ceapa, dovleceii si rosiile, apoi le tragem in ulei 2 - 3 minute.
3. Cand e fiert orezul, il scurgem si adaugam legumele
4. Punem sare si piper dupa gust.
Sa va mai spun ca e incredibil de bun? Mai bine incercati-l!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu