Necesare:
1 litru de lapte rece
8 oua
2 lingurite de amidon
10 linguri de zahar pentru caramel
8 linguri de zahar
4 pliculete de zahar vanilat
Mod de preparare:
Am facut caramelul din cele 10 linguri de zahar si cand a fost gata l-am turnat in vasul yena si l-am intins pe toata suprafata lui. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 8 linguri de zahar, amidonul, zaharul vanilat si laptele. Ce-a rezultat am amestecat cu albusurile batute spuma. Noua compozitie am rasturnat-o in vasul yena, iar acesta intr-o tava mai mare/inalta cu apa (cam jumatate ).
L-am dat la cuptorul preincalzit cam 40-50 de minute.
caramelul
albusurile batute spuma
intreaga compozitie
desertul final
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu