Atat de mare sunt!

Lilypie Kids Birthday tickers

joi, 20 octombrie 2011

M de la Manduca

    S-a incheiat perioada de testare a minunatiei de port-bebe pe numele ei Manduca si nu pot sa spun decat ca sunt extrem de incantata.
    Iata povestea noastra sau cum am profitat noi de oportunitatea testarii Manducai.
    Marti pe la orele pranzului a sosit curierul cu printesa. Nici n-am inchis bine usa ca deja era desfacut coletul (cu mare grija sa nu-l deterioram, doar trebuia sa-l predam mai departe Valentinei).
    Am studiat Maduca si accesoriile pe toate partile intrucat viitorul beneficiar temporar dormea, am aflat cum se prinde/regleaza live. Mai vazusem eu si pe filmuletele Cristinei, dar acum era proba practica, iar cand m-am dumirit s-a trezit piticania si am trecut la adevaratele probe.
    Manduca e un marsupiu gros, zdravan si are numai 600 grame. E confectionat din materiale naturale: bumbac(55%) si canepa( 45%). Tesatura, cusaturile, imbinarile, croiala, toate sunt ireprosabile. Se poate curata in masina de spalat.
    Cu toate ca e gros, spatele lui Rares aflat in contact cu Manduca n-a fost niciodata transpirat.
    Mi-a placut sistemul practic de reglare. Fiecare catarama e exact acolo unde trebuie, nu mai sus, mai jos sau mai intr-o parte, astfel incat sa te poti descurca de unul singur (fara maini ajutatoare, oglinzi sau pozitii ciudate) sa fixezi port-bebe-ul intr-un mod corect.
     Centura principala, care se prinde la brau, are un sistem de inchidere foarte inteligent: o catarama in trei puncte, evitandu-se astfel deschiderile accidentale, ca sa nu mai zic ca nu se poate deschide decat folosindu-ti ambele maini. E indeajuns de lata incat sa ascunda urmele neajustate inca ale sarcinii (burtica), sustine copilul, nu il lasa sa alunece si ajuta si spatele parintelui purtator.
     Bretelele sunt solide, captusite bine cu vatelina. Pot fi puse atat incrucisat cat si drepte. Cu bretele incrucisate greutatea copilului s-a repartizat foarte bine atat pe spate cat si pe umeri, pe cand cu ele drepte dupa 5-10 minute trebuia sa schimb pozitia sau purtatorul pentru ca ma dureau umerii.
    Copilul poate fi asezat atat in fata, cat si in spate sau pe-o parte. Eu ma simt mai confortabil tinandu-l in fata sau pe-o parte, iar de siguranta nu mai vorbesc, e ca si cum l-as tine in brate.
     Manduca tine copilul in pozitia corecta: spatele rotunjit, picioarele in extensie indiferent cat de mare e copilul. Daca tot m-am referit la dimensiunile micutului, vreau sa va zic ca Manduca are un reductor de inaltime pentru picii pana in 6 kg, dar si un fermoar care mareste suportul pentru spate pentru copii mai mari. In caz ca micutul adoarme, Manduca il protejeaza cu un suport textil foarte finut si amplasat de era cat pe ce sa-l ratez.
     Manduca poate fi purtata de oameni cu conformatii diferite, ea ajustandu-se foarte usor de la o persoana la alta. Cum am mai spus toate curelele si cataramele sunt la locul lor sunt sustinute de gaici elastice, astfel ca nimic nu atarna, nu te gadila si nu te incurca.
     Protectiile pentru bretele nu le-a folosit decat o data in scopul indicat. Le-a mestecat, nu cred ca au fost prea gustoase pentru ca nu s-a mai atins de ele. Cristina data viitoare te rugam sa ne dai alta aroma la ele pentru ca astea nu si-au atins obiectivul. Pe de alta parte cred ca orice marsupiu ar trebui sa fie echipat cu un set de astfel de protectii.
     Protectia de iarna. Cand am primit pachetul ma temeam ca n-o sa am ce face cu cea pentru ca toamna era asa blanda, dar uite ca n-a fost in zadar. Am folosit-o cu success si si-a facut treaba nemaipomenit de bine. Caciulita (pisicuta) n-a apucat decat o proba si-o poza. Spiritul independent a lu’ fiu-miu nu suporta fesuri, sepci etc. decat daca se prind sanatos sub barbie, altfel matura cu ele pe jos.
     Recapitulare :
- Manduca se prinde cat ai zice…peşte Manduca;
- spatele bebelusului e in pozitia fiziologica;
- genunchii mai sus decat funduletul;
- extrem de confortabila pentru purtator si purtat;
- se poarta in fata, in spate sau pe sold;
- nu necesita adaptare nici pentru copil nici pentru parinte;
- merge pana la copii mai mari (20kg);
- suportul oferit spatelui si gatului e ajustabil;
- centuri late pe umeri si sold;
- materialele folosite sunt ecologice;
- se potriveste oricarui parinte;
- marime unica.
As recomanda-o? DAAA!!!
As cumpara-o? Daca dupa teste nu se intoarce, Mos Craciun sigur o va ascunde printre cadouri.


La plimbare


  
  

  

Manduca

                                                      Detalii Manduca

 
  


Accesorii Manduca





5 comentarii:

  1. Ce baietel scump ai!!! Ce n-as da si eu sa treaca timpul mai repede si sa-l tin in brate sau s-o tin, nu stim sigur. As vrea si eu, daca nu te superi, sa te mai intreb cate ceva, daca nu te deranjez. Eu abia am 14 saptamani dar am niste dureri lombaro-abdominale ....pff, foarte dureroase. Bucuria mare e ca bebe e bine, deocamdata asa mi s-a spus. Mi-a spus ceva legat de membrana placentara ca ar fi o mica problema dar nu ar trebui sa ma doara de la ea.
    Tu ai facut exercitii pentru gravidute, in timpul sarcinii? Eu am gasit cateva foarte simple, dar ma doare spatele tare cand le fac. Dar totusi, as vrea sa fac cateva exercitii pentru o nastere mai usoara. Tu ce ma sfatuiuesti? Multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Contacteaza-ma pe mailul de la profil si te voi ajuta cu cateva sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat sa iti trimit email dar nu am reusit, nu stiu de ce; mi se blocheaza. Daca te deranjeaza sa postezi aici pe blog sfaturile tale, astept sa-mi scrii tu pe iulia4alfred@yahoo.com ca eu nu reusesc. Multumesc mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gata Mami, am retinut cererea dvs. Cu ce sa fie aroma ce preferinte are bebe? Capsuni, caise, mere sau paine :)))))
    Fimea e innebunita de ..... paine :)))

    Foarte bine va sta impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aroma de ciorba daca tot putem alege.

    RăspundețiȘtergere