Atat de mare sunt!

Lilypie Kids Birthday tickers

marți, 17 martie 2015

Maidanezul blocului

Pe la bunici am tot auzit cand eram copil ca fiecare casa are sarpele ei si ca ar aduce noroc locuintei, ca nu trebuie sa-l omori, ca nu musca decat daca e atatat etc.

Ei bine noi nu avem (sper) sarpele casei ci cateaua bocului. O maidaneza batrana si jumatate chioara care isi face veacul la noi in scara de cel putin cinci ani si pe care toata lumea o iubeste/hraneste dar nimeni n-o vrea in casa?!

No bine, azi dimineata la 7 si un pic doua dube de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au oprit in fata blocului si au incercat sa o ia pe Fetita (ca asa o cheama pe catea). Tocmai atunci a iesit din bloc sau trecea pe acolo o protectoare a Fetitei si sa vezi scandal.

Patru insi cat bodygarzii de la cluburi n-au reusit sa o deposedeze pe doamna ce se lipise de catea si tipa cat o tineau plamanii (motiv pentru care am iesit si eu la geam). Femeia zbiera si se tavalea pe jos cu Fetita in brate ceea ce m-a facut sa cred (pana sa ma dumiresc) ca au dat cu masina peste ea sau peste vreun copil.


Ei bine, dupa vreo 10 minute de tipete negocieri si amenintari, cei patru n-au reusit sa ia cateaua - nu stiu daca sa ma bucur sau sa-mi para rau - doamna a ramas cu Fetita, iar cele doua dube inca dadeau ocol blocului la vreo jumatate de ora dupa incident.

Nu stiu daca domnii au fost chemati sau au venit prin cartier din proprie initiativa, dar s-au purtat foarte urat cu femeia, au tipat, au bruscat-o, au amenintat-o. Nici ea nu cred ca avea toate tiglele pe casa pentru ca desi era imbracata bine, aranjata, are si o varsta, a facut un circ de doua parale mai ceva ca o piranda nedreptatita.

Trecand peste, in cartier eu nu am mai vazut de ceva vreme maidanezi, si erau muuuulti rau. Nu am avut nesansa sa ma muste vreunul, dar am fost la un tipat de a fi muscata de doua ori, o data chiar de Fetita pe casa scarii.

O sa ma bucur daca n-o sa mai fie prin preajma noastra acest pericol numit Fetita, dar prefer sa nu stiu cum este eliminat si nici nu vreau sa fie inlocuit in cazul in care dispare!

2 comentarii:

  1. Propun sa mergeti la usa Doamnei, ii puneti Fetitei o funda rosie si sa aflati daca si cat poate zbiera de bucurie :)
    si eu iubesc animalele, dar urasc trotuarele pline de rahati si nesiguranta copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. 2 fundite i-as pune, dar nu stiu cine e buna samariteana.

    RăspundețiȘtergere