Atat de mare sunt!

Lilypie Kids Birthday tickers

luni, 29 august 2011

Iaurt de casa

Nu stiu de ce mamicile cumpara iaurtul pentru copii cand se face atat de usor in casa...
Iata reteta noastra:

Ingrediente:
1l lapte(min 3,5%)
1 lingura de smantana

Preparare:
Se fierbe laptele. Se lasa la racit cat sa ramana caldut (37-40 de grade). Se pune intr-un borcan(sau IDEAL intr-o oala de lut). Se adauga smantana(sau 2 linguri de iaurt) si se amesteca bine. Se pune borcanul la caldura(sau bine infasurat in prosop) pana a doua zi.
La servire se pot adauga fructe taiate/pasate.

Pofta mare!

Mei si linte cu spanac

Vineri a aparut cu ziarul Adevarul o carticica cu retete pentru copii. Cum ne-am cam satura de aceleasi gusturi in fiecare saptamana ieri am incercat una din retete: mei si linte cu spanac.

Ingrediente:
30g mei
20g linte
1/2 lingurita de ceapa taiata marunt
2 lingurite ulei de masline
o mana de frunze de spanac
150ml supa de legume

Se spala meiul, dupa care se pune intr-o craticioara cu lintea, cepa si 1 lingurita de ulei sa se caleasca usor la foc mic.Se toarna supa de legume si se lasa la fiert 20 min.
Cand e gata se mai lasa la "odihnit" 10 min pentru ca meiul sa se umfle complet.
Spanacul se fierbe la aburi dupa care se paseaza la blender cu restul de ulei.
Se serveste meiul ci lintea fierte cu sosul de spanac asezat deasupra.

In carte ei au facut cu linte rosie, eu am avut verde, iar spanacul meu a fost congelat.Si ca sa fie de 3 ori diferita am mixat totul nu doar spancul(sâc!)

 

 


 

 
Sa aveti pofta!

marți, 16 august 2011

La zoo

După părerea mea copilaşii trebuie învăţaţi de mici să iubească natura şi animalele şi să nu se teamă de ele. În felul acesta, obişnuindu-l cu grădinile zoologice sau cu cele botanice evităm să-i cream anumite anxietăti care l-ar putea afecta pe parcursul copilariei.
Aşa că ieri de Sf. Maria, Rareş a avut parte de o plimbare la gradina zoologică de la Bârlad, alături de tuşica Ana şi bunicii de la Vaslui.
Vizita a fost placută, interesantă chiar, Rareş arătandu-se interesat de anumite animale.
În prima parte a plimbării micuţul dormea liniştit, după doar cateva minute se aude un răget.
Ghici cine-i?
Nope...n-ai ghicit, era tigrul.
Rareş a văzut doar: păsările, leii, tigrii, pestii, maimuţele, reptilele, cateva animale domestice şi porcuşorii de guineea.
   

       

      

   

    

        




  

miercuri, 3 august 2011

Retete la 8 luni via Bica

Regula de bază :
  • o zi - ou
  • o zi – ficat de pui
  • o zi – carne de pui
  • cu restul se jongleză zilnic după inspiraţie 

Spanac
Ingrediente :
- o cană cu lapte Milli
- o lingură rasă de faină de orez/grâu
- 6 bucăţi de spanac congelate
Preparare:
1/3 din lapte se amestecă cu făina, iar restul(2/3) se pune la fiert in ceaunel.Cand incepe sa fiarbă se pune si restul de lapte(cel amestecat cu făina). Se mestecă 2-3 minute sa nu se lipeasca dupa care se adaugă spanacul si se contunua mestecatul 3 minute dupa ce fierbe.Cand e gata se lasă la răcit, se face pastă cu blenderul si se pune la frigider.Compoziţia rezultată e suficientă pentru 2 zile. 

Ficat cu brocoli
Ingrediente :
- 2 bucăţele de ficat
- 2 buchete de brocoli congelate
- lapte formula/milli
Preparare şi servire:
Se pune la fiert ficatul. Când începe să se faca spuma se schimbă apa, repetaţi procedeul de două ori. În ultima apa se fierbe 7 minute.
Între timp se pun la fiert bucăţile de brocoli.Se fierb 2 minute, se schimbă apa o dată si se mai fierb inca 3 minute după care se scurg.
Ficatul si brocolii se dau la blender si se subţiază cu lapte dacă mai e cazul.  

Oul cu cartof
Ingrediente : 
- 1 ou
- 1 cartof mediu
- lapte formula/milli
- 1 linguriţă de smântână 
Preparare şi servire:
Oul şi cartoful se fierb bine 8-10 minute.Cand sunt gata, din gălbenuş şi cartof se face un piure, în care se adaugă smântâna si lapte dacă mai e cazul.
 
Mămăligă cu brânză
Mămaliga bine fiarta şi nu prea deasă, puţin calduţa, se amestecă cu brânza de vaci sau de oi şi se serveşte piticului. 

Borş cu carne
Ingrediente : 
- 30 g carne de pui,  tăiată mărunt cu cuţitul apoi pasată cu blenderul
- legume(carof, morcov, pătrunjel,păstârnac, ardei, fasole verde, dovlecel etc) în combinaţia acceptată de copil
-1 linguriţă de smântână 
Preparare şi servire:
Se pune la fiert carnea, când începe sa fac spuma se schimba apa(de 2 ori) după care se fierbe normal cu legumele. Când e aproape gata se acreste cu borş.
Carnea se taie mărunt cu cuţitul apoi se pasează cu blenderul împreună cu legumele.
La servire se poate adăuga şi smântână.

Să aveti poftă!



marți, 2 august 2011

O luna la bunici

In vacanţa la bunici
Vin şi cei şapte pitici.
De la ei învat uşor,
Alfabetul cărţilor.
Albă ca Zăpada are
Ca şi ei, multă răbdare,
Să-mi arate pe-ndelete
O mulţime de secrete.
Acum ştiu ce spune vântul,
Ce-i răspunde-n somn pământul,
Înţeleg şi eu acum
Şoapta frunzei de pe drum,
Trilul păsării de noapte
Şi aroma ghindei coapte.
Şi mai ştiu că dacă eşti
La bunici, parcă trăieşti
Într-o carte de poveşti.

Toată luna iulie micuţul Rareş a petrecut-o la Botoşani la bunici.
A dus-o foarte bine, din toate punctele de vedere, alintu-i alint, joaca-i joacă, mancărica-mancărică... ce mai, paradis bebelicesc.
"Bicu şi Bica m-au tratat cu toate bunăţile specifice vârstei, mi-au intrat in graţii, m-am bronzat, am luat vitamina D natural de la blândul şi bătrânul soare.
De bine ce am dus-o, am mai pus un kilogram pe mine, să simtă mami că are băiat nu păpuşă in braţe.
Ca şi progrese evidente putem trece în capul listei cea mai nouă prietena a mea, OLIŢA. Ne întâlnim cam din oră în oră, iar eu îi arat tot ce am mai facut în lipsa ei.
Bica, curajoasă din fire, m-a scos afară doar în chiloţei, dar n-am facut-o de râs."

Tot luna asta Rareş a fost operat de fimoză, o operaţie relativ simplă pe care a trecut-o cu brio, chiar dacă imi făcusem un milion de griji şi cel puţin un fir de păr alb.