Eu (inca) ii prepar micutului meu mancaricile si nu apelez la metodele "usoare" cum ar fi mancaricile la borcanel. Oricat de sanatoase si bune zic ei ca ar fi, tot ce fac eu cu manuta mea e mai sigur.
Iata mai jos cateva metode de a prepara branzica de casa:
1. Branza cu zeama de lamaie (preferata noastra)
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- zeama de la o lamaie
Cand fierbe laptele se adauga zeama de lamaie si se amesteca continuu circa 30-60 secunde. Apoi se strecoara si se pune la scurs in sita/tifon.
2. Branza calcica
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 8 tablete calciu lactic pisate
Cand fierbe laptele se pun tabletele de calciu lactic si se amesteca continuu. Cand apare zerul se da la o parte si se lasa la racit. Se strecoara si se lasa la scurs.
3. Branza din lapte nefiert
- 1 litru de lapte
Se pune laptele nefiert la prins la o temperatura de aproximativ 20 grade. Dupa ce s-a prins (24 ore), se pune putin la foc mic pentru a grabi coagularea. Se lasa sa se receasca, se strecoara si se lasa la scurs in tifon (3-4 ore).
4. Branza din lapte fiert
- 1 litru de lapte
- 2 linguri de iaurt
In laptele fiert si racit la 37 grade (cald la deget), se adauga iaurtul, se amesteca si se pune la prins intr-un borcan sau oala de lut. Cind este prins (10-12 ore) se pune la foc mic pina se formeaza cheagurile. Se strecoara si se lasa la scurs in tifon (3-4 ore).
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu