Atat de mare sunt!

Lilypie Kids Birthday tickers

sâmbătă, 30 iunie 2012

Crema de zahar ars

Recunosc NU MA DAU IN VANT DUPA DULCIURI. Daca ar fi dupa mine, toate farbricile de dulciuri ar da faliment. Cred ca mananc o ciocolata la 2-3 luni. Dupa lungi tratative am hotarat sa fac acest desert... Desertul copilariei sotului meu....


Necesare:
1 litru de lapte rece
8 oua
2 lingurite de amidon
10 linguri de zahar pentru caramel
8 linguri de zahar
4 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare:
Am facut caramelul din cele 10 linguri de zahar si cand a fost gata l-am turnat in vasul yena si l-am intins pe toata suprafata lui. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 8 linguri de zahar, amidonul, zaharul vanilat si laptele. Ce-a rezultat am amestecat cu  albusurile batute spuma. Noua compozitie am rasturnat-o in vasul yena, iar acesta intr-o tava mai mare/inalta cu apa (cam jumatate ).
L-am dat la cuptorul preincalzit cam 40-50 de minute.
caramelul

albusurile batute spuma
 intreaga compozitie

desertul final

Pofta mare!

sâmbătă, 16 iunie 2012

Paste cu ton si rosii












:

Din capitolul ce mai mancam la 1 an jumatate:
Necesare:
200 g paste ( eu am folosit fusilli )
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa taiata rondele 
2 rosii mari tocate in bucati mari
1 conserva de ton in ulei ( 185g ) scursa bine
1 lingurita de otet balsamic
busuioc
sare
piper macinat

Mod de preparare:
Am fiert pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp am calit ceapa in ulei pana s-a inmuiat, cca 5 min, amestecand mereu mereu sa nu se arda. Am adaugat rosiile si le-am lasat sa fiarba inca 2-3 min. Dupa aceea am adaugat tonul, otetul, busuiocul, sarea si piperul si le-am mai lasat la foc 1-2 min.
"Sosul" astfel preparat l-am adaugat peste paste.
    


Pofta mare!